N-Dent Medical Center

Izbjeljivanje zuba zoom

zoom

Zoom

“ZOOM” je tehnički unaprijeđen i provjeren sustav za izbjeljivanje zuba koji u kratkom vremenu daje optimalne rezultate, na veliko zadovoljstvo pacijenata i terapeuta. To je trenutačno najsigurniji i najlakši način da Vaš osmijeh zablista i tako se približite idealu kojem svi težimo.

Postupak

Cijeli postupak je brz i traje oko sat vremena, a zubi se mogu izbijeliti i za nekoliko nijansi. Postupak uključuje pripremu pacijenta, određivanje trenutačne nijanse zuba (radi kasnije usporedbe i procjene uspješnosti postupka), izoliranje gingive i mekih tkiva, nanošenje gela za izbjeljivanje, osvjetljavanje ZOOM lampom i na kraju nanošenje sredstava za desenzibilizaciju i sjaj.

Prednosti

Ovaj se postupak preporuča (pogotovo u usporedbi s preparatima za korištenje kod kuće) jer su opsežna istraživanja i kliničke studije pokazale da je izbjeljivanje zuba pod kontrolom stomatologa najsigurniji način.

Rezultati

Optimalne rezultate postižemo primjenom ZOOM Chairside Whitening sustava. To je profesionalni način izbjeljivanja zuba, provodi ga stomatolog u ordinaciji, a rezultati su odmah vidljivi. Rezultat koji dobijemo je, uz primjerenu i redovitu oralnu higijenu, dugotrajan. Treba napomenuti da bi se dva tjedna nakon postupka izbjeljivanja trebalo pripaziti na pušačke i prehrambene navike – ne smije se piti kava, čajevi ili tamno obojena pića.

Indikacije i kontraindikacije

Dolaskom u ordinaciju obavlja se preliminarni pregled kojim se eliminiraju moguće kontraindikacije cijelog postupka. Naime, postoji skupina pacijenata koji ne smiju koristiti ovaj sustav izbjeljivanja zuba, a to su pacijenti podvrgnuti PUVA terapiji ili drugim vrstama kemoterapije te pacijenti s melanomom ili drugim vrstama tumora kože. Pacijenti koji uzimaju lijekove osjetljive na svjetlost trebaju se, prije postupka izbjeljivanja, posavjetovati sa svojim liječnikom.
Indikacije za izbjeljivanje su promjene boje zuba nastale zbog endogenih ili egzogenih uzroka. Endogeni su, na primjer, dentalna flouroza i tetraciklinski zubi, a egzogeni su često pušenje cigareta, konzumiranje kave, čaja, crnog vina; starenje, endodontska liječenja i ispuni.
Izbjeljivati se mogu vitalni i nevitalni zubi, jedan zub, određena skupina zuba ili svi zubi.

Prije Poslije

Prije Poslije

Prije  Poslije

Prije Poslije