N-Dent Medical Center

Stomatološka protetika

Krunice (navlake) i mostovi

Na jako oštećene ili estetski neprihvatljive zube možemo primijeniti fiksni nadomjestak kojim ćemo sanirati nedostatke. Moguće je i nadomjestiti zube koji nedostaju u zubnom nizu.

Kalmar Implant Dentistry nudi Vam:

Metalno-keramičke krunice galvanizirane 24- karatnim zlatom

Osnovna struktura (kostur) krunice ili mosta izrađuje se od visokokvalitetnog i čvrstog metalnog materijala. Taj osnovni materijal se galvanizira 24-karatnim zubnim zlatom kako bi se izbjegle moguće alergijske reakcije. Na osnovnu strukturu se nanosi više slojeva keramike. Vidljivi dio izrađene krunice ili mosta je prekriven keramikom radi poboljšane estetike i trajnosti.

Cirkon keramičke krunice

To su krunice ili mostovi kojima je kostur izrađen od cirkona, suvremenog materijala kojim se postiže prirodan izgled protetskog nadomjestka u odnosu na stare metalno-keramičke nadomjestke.
Cirkonski kostur se izrađuje CAD/CAM tehnologijom pomoću vrhunske opreme.

Prije         Poslije

CAD/CAM

CAD/CAM tehnologija je računalno upravljana obrada cirkonskih blokova kojom se izuzetno precizno i bez utjecaja ljudskog faktora izrađuju savršeni dentalni nadomjesci. Procesom “glodanja”, cirkonski blokovi dobivaju željeni oblik. No, CAD/CAM ne označava samo računalnu obradu, već i mjerenje i dizajn kojima se postiže savršeno “sjedanje” i izgled protetskih dentalnih nadomjestaka.

Ljuskice

Ljuskice su estetski nadomjestak koji se koristi samo za prednje zube. Izrađene su od čiste keramike i prekrivaju samo prednju stranu zuba. Koriste se za sanaciju obojenih zuba, oštećenja od karijesa, smanjivanje razmaka između zuba, prekrivanje ispucane cakline ili za promjenu veličine i oblika zuba.
Prilikom pripreme zuba za ljuskice, zdravo zubno tkivo se maksimalno čuva.

Prije         Poslije

Inlay-Onlay

Inlay-Onlay su estetske ispune izrađene od čiste keramike. Koriste se za stražnje zube. Izrađuju se u laboratoriju na temelju otiska, čime se postiže vrhunska preciznost i estetska vrijednost.

Empress keramičke krunice

To su potpuno keramičke krunice za postizanje što boljeg estetskog dojma. Najčešće se koriste za prednje zube.
Translucencija keramike omogućuje potpunu imitaciju prirodnih zuba. U takvim krunicama, tvrdoća se postiže procesom izrade pod visokim tlakom.

                                                                                                                                                                                Prije        Poslije

Mobilna protetika

U slučaju kad nije moguće izraditi fiksni protetski nadomjestak, mobilna protetika je alternativno i prihvatljivo rješenje. Proteze mogu biti potpune i djelomične.

Potpuna proteza

Potpuna proteza se izrađuje u slučaju potpuno bezube čeljusti. Baza je izrađena od akrilata, a sami zubi mogu biti keramički i akrilatni. Potpuna proteza može biti pričvršćena na implantate radi bolje stabilnosti (za više informacija, pogledajte pod “Dentalna implantologija”).

Djelomična Proteza

Djelomična proteza se izrađuje u slučaju nedostatka više zuba i ako nije moguće izraditi most.

Kalmar Implant Dentistry nudi Vam djelomične Wironit proteze pričvršćene zglobnim vezama za most. Za razliku od obične djelomične proteze, Wironit djelomična proteza manje opterećuje prirodne zube, mnogo je preciznija, stabilnija i estetski prihvatljivija. Naziva se i fiksno-mobilnim nadomjestkom jer je potpuno fiksna nakon fiksacije zglobnim vezama, a može se vaditi za potrebe čišćenja.